Novetats al nou portal de marques especials

Simplificació del procés d'entrada de dades

En aquesta nova versió del portal de marques especials ja no és necessari donar d’alta les localitats abans d’entrar les observacions. Simplement clicant damunt del mapa n’hi ha prou per situar el lloc on heu fet l’observació i el sistema desarà les coordenades, el nom del municipi (si és a Catalunya) i el codi de país de manera automàtica. Podeu localitzar els vostres punts d'observació de manera visual o bé mitjançant les opcions de Cerca per topònim, Cerca per coordenades i Cerca per ubicació del dispositiu que ofereix el formulari d'observació.

Així doncs, desapareix la gestió de les localitats (i els seus noms) i les ubicacions (coordenades) queden integrades dins del formulari d'observació. Els que éreu usuaris del portal antic continuareu veient els noms de les localitats on havíeu entrat observacions però us animem a canviar de xip i, a partir d'ara, veure les localitats com a punts anònims en el mapa.

Si heu fet més d’una observació al mateix lloc i el mateix dia, teniu l’opció Deseu i afegiu observació per anar duplicant el contingut del formulari amb les coordenades, data, espècie i combinació de colors tans cops com sigui necessari.

En cas que vulgueu recuperar un punt d’observació antic podeu cercar-lo al mapa d’observacions i escollir l'opció Afegiu observació (icona +) en la finestra informativa que s'obre en clicar-lo (tal i com es mostra a la figura).


Opció d'impressió dels historials

Una de les novetats del nou portal és la possibilitat d’imprimir els historials que s’afegeix a les ja existents opcions d’exportació a CSV i KML.

Al prémer el botó “Imprimiu” s’obre una nova finestra amb l’historial maquetat a punt d’imprimir i el quadre de diàleg amb la impressora. Podeu imprimir-lo directament o bé crear un PDF si teniu el PDF Creator instal·lat al vostre ordinador.

Tingueu en compte que alguns navegadors desactiven per defecte els colors de fons d’alguns elements i podria ser que desaparegui el color de la marca en el moment d'imprimir. Per evitar que això passi, cal que abans d'imprimir configureu el vostre navegador perquè imprimeixi els colors de fons.


Avisos automàtics de noves observacions

Cada vegada que algú enregistri l’observació d’algun dels individus que consten a la vostra llista d’observacions rebreu un avís per correu electrònic. L’assumpte del missatge contindrà el nom de l’espècie i el codi de marca i en el cos del missatge hi trobareu l’enllaç per accedir a l’historial d’aquest individu.

Si no voleu rebre aquest tipus d'avisos només cal que desmarqueu la casella Notificacions e-mail al vostre perfil d’usuari.


Nou disseny adaptat a diferents mides de pantalla

El nou disseny del portal s’adapta automàticament a diferents mides de pantalla fent que es pugui consultar amb comoditat des de tot tipus de dispositius, des de telèfons mòbils fins a ordinadors de sobretaula, i aprofitar-ne algunes de les seves característiques particulars.

Per exemple, si entrem una observació des del nostre telèfon mòbil (si tenim cobertura) podrem localitzar el punt d’observació amb el GPS seleccionant l’opció Cerca per ubicació del dispositiu.


Internacionalització

Un dels objectius principals en el redisseny del portal de marques especials ha estat la seva internacionalització. A diferència del portal antic, que només permetia entrar observacions a Catalunya i Espanya, el nou portal permet entrar observacions en qualsevol punt del món.

En desar una observació, a més de les coordenades del lloc, el sistema enregistra el nom del municipi (si és a Catalunya) i el codi de país. Per tant, ara ja no cal indicar el municipi abans d'entrar una nova observació sinó que només cal cercar el punt al mapa.

A més d'eliminar les restriccions d'àmbit geogràfic en la ubicació de les observacions, tota l’aplicació s’ha traduït a tres nous idiomes: castellà, francès i anglès. Trobareu també una versió en basc a www.colouring.eus.